Waar staat Endo.Insideout vzw voor?


In september 2018 viel er na een lange en pijnlijke zoektocht van 15 jaar bij Vaidi  (oprichtster van de vzw) een diagnose. Endometriose. Na alle operaties en nodige revalidatie besliste zij dat er meer aandacht moet gevraagd worden voor deze ziekte. En zo groeide het dagelijks posten op sociale media uit tot een vzw.

 

De missie is glashelder: het vergroten van de zichtbaarheid en het bewustzijn rond endometriose, een ziekte die vaak onbegrepen blijft en waarvan de impact diep doordringt in het leven van talloze vrouwen over de hele wereld. Wij zijn toegewijd aan het doorbreken van het taboe dat rond endometriose hangt door middel van kunst, acties en politieke betrokkenheid. De expo dient als een krachtig medium om de vaak onzichtbare strijd van vrouwen met endometriose tastbaar te maken. Door de lens van fotograaf Stijn Huyghe - duister.org  bieden we een inkijk in de realiteit van deze aandoening, met als doel begrip en empathie op te wekken. Daarnaast organiseren we acties die niet alleen bewustzijn creëren, maar ook steun en solidariteit genereren voor degenen die met endometriose leven. Samen kunnen we de stemmen versterken en een positieve verandering in gang zetten.

 

Politieke betrokkenheid is cruciaal om duurzame verandering te bewerkstelligen. We plaatsten endometriose al op de politieke agenda  en dat deden we niet alleen maar samen met andere patientenverenigigen (Behind Endo stories vzw, MyEndo en Endobetter). We lobbyen voor meer onderzoek, betere medische zorg en een grotere erkenning van de impact van endometriose op het dagelijks leven van vrouwen.

 

We streven dus naar meer begrip, meer steun en uiteindelijk een wereld waar endometriose geen onzichtbare last meer is. Laten we samen sterk staan, vechten voor verandering en een licht werpen op degenen die te lang in de schaduw hebben gestaan.

 

Dank voor uw steun op onze missie om endometriose zichtbaar te maken en de levens van vrouwen overal te verbeteren.
Samen maken we een verschil.


Ons motto: #samensterk